top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

Zpráva z minulosti - ŘÍJEN V DRUŽINĚ



Zdravíme vás, naši nejmilejší čtenáři. Určitě jste si ráčili všimnout, že naše družinové příspěvky vychází ve zvláštních časových odstupech. Čtení o říjnu v prosinci? Proč?

No... protože proto. Ne všechno musí mít logické odůvodnění. Aspoň postupujem chronologicky :). V čase, kdy vzniká tento příspěvek je celá Praha zasypaná sněhem a tak se pojďte s námi trochu ohřát a zavzpomínat na teplejší dny, protože jestli dobře vzpomínáte, říjen byl opravdu vypečený.



Pro malé i velké


Zkraje října si prvňáčci už začali zvykat na školní režim. Hlavně už ale děti prolezly všechny koutky zahrady a začaly se nudit. A nebály se říct, že se nudí. Co udělá družinář, když se dítě nudí? Zabaví ho. Jak? Nenápadně se vyptá, co by si představoval, a když je vize uskutečnitelná, zrealizuje ji.

Tak se stalo, že na prosbu žáčka lipové třídy, jsme vybrakovali sportovní sklad, donesli ze školy lavičku a udělali si opičí dráhu. Ta zpočátku přilákala nejmladší děti, nakonec se přidali i zkušení opičáci z osmé třídy. Abychom udělali dráhu o něco zajímavější, měřil si každý čas, za který dráhu zdolá. Potom se každý snažil zlomit svůj vlastní rekord, ti více soutěživí i cizí rekordy. Rekordní čas máme 17 vteřin, ale neprozradíme, o koho šlo.



Dvojí felení

Ke které partě byste se přidali?





Mobil? Ne díky, radši knihu.


Odpolední protáhnutí


Holky jsou ochotné hrát fotbal, ale jenom když pak budou kluci dělat gymnastiku.





Dýňobraní


Poslední říjnové dny patřily tradičnímu dýňobraní. Pro děti jsme připravili stezku zahradou s úkoly, pro děti i rodiče jsme přichystali duchařskou dílnu, na ohni si opekli jablka nebo rohlík od svačiny.



Galerie všehochuť



Přejeme vám hezký advent a v lednu čekejte shrnutí listopadu.


Váš Družitým


P.S. Pokud vám přijde na fotkách něco zvláštního, vězte, že jde o záměr a některé fotky byli upraveny pomocí AI.


bottom of page