top of page
  • danielaruzickova6

Zimní sporty








ITB

Ve středu jsme o ITB zjistili novou epochu Zimní sporty. Vybarvovali jsme si svůj sport, o kterém se každá dvojice učí. My máme skoky na lyžích. Nově jsme rozdělení na dvojice. Ten kdo vedle tebe sedí, s tím jsi ve skupině. Naše sporty jsou: Saně, rychlobruslení, biatlon, skoky na lyžích, akrobatické lyžování, hokej, krasobruslení, boby, alpské lyžování, běh na lyžích,...



Český jazyk

O češtině jsme psali Z a Ž. Vyprávěli jsme si, jaké jsme dělali tradice o Vánocích. V písance byla hádanka, kolik žvýkaček se vejde žirafě do krku. Učili jsme se, kde se píše y a i . Psali jsme věty. Psali jsme list o přečtené knize. Zpívali jsme písničku Měkké i a tvrdé y.


Matematika

O matice jsme včera psali násobení dvou. Točili jsme se, kolikrát a počítali to. Počítali jsme kolik věcí musíme dát do jednoho, do dvou a do tří koláčů. Počítali jsme auta a motorky. Ve středu se mi moc líbila matika.


Anglický jazyk

O angličtině jsme psali takovej test s číslama a hračkama a pojmenovávali jsme je. Pak jsme dělali pokojovou stezku a vyjmenovávali. Hodnotili jsme se, jestli zazpíváme dvě písničky nebo ne. Měli jsme si přinést fotku našich nej dárku a ptali jsme se na listu, co je tvoje hračka a odpovědi jsme si zapsali anglicky. Prezentovali jsme si svůj dopis pro Ježíška.


Projekty + ART

O projektech jsme si vyšívali jmenovku na boxíky. O ARTu jsme se naučili novou písničku o hokeji. O výtvarném ARTu jsme vyškrabovali ohňostroj.


Obědy a přestávky

O přestávce jsme s holkama hrály Třistastop. Použil jsem poprvé novou flašku od Ježíška. Učil jsem o přestávce hrát spolužačku na klavír Piráty z Karibiku. K obědu jsme měli jednou knedlíky a taky jednou špagety.


Připomínáme: Do knihovny jdeme příště ve ČTVRTEK 2.2.2023, protože v pátek jsou pololetní prázdniny. V pátek 13. a 20.2 bude sportovat, vezměte si odpovídající oblečení. 27.2. jdeme na Filharmonii, je třeba společenské oblečení.


Naše cíle na leden:

ITB

Znám pravidla a vybavení zimního sportu.

Předvedu cviky na dané svaly.

Připravím a realizuji rozhovor.


ČJ

Napíšu i po měkkých souhláskách.

Napíšu y po tvrdých souhláskách.

Popíšu známé sportovce/kyně.


M

Vytvořím šaty pro krychli.

Násobím 2, 3.

Změřím délku s přesností na cm.


AJ

Umím říct a zeptat se, co komu patří.

Řeknu, jaké sporty (ne)dělám rád/a.

Řeknu, kdo má co na sobě.













bottom of page