top of page
  • Obrázek autoradominikabalatkova

Šestý týden v druhé třídě

Celý tento týden jsme se věnovali Praze.

V rámci ITB jsme zjistili základní informace o našem hlavním městě. Nejprve z videa, pak i z textu. Předvídali jsme před čtením správnost tvrzení a po čtení jsme v textu zpětně hledali důkazy.

Vyjasnili jsme si rozdíl mezi Karlovým a Nuselským mostem :-)


I stavbu věty v českém jazyce jsme trénovali na větách o Praze. V dalších centrech jsme trénovali čtení s porozuměním a psaní.

V angličtině jsme se seznámili s novou slovní zásobu k tématu dům. Děti malovaly obrázek svého pokoje a poté ostatním popisovaly, jaké v něm mají vybavení. Dále jsme hráli bingo se slovíčky k tématu a učili se novou písničku. Výstupem tohoto týdne byl diktát, kde děti měly podle pokynů nakreslit dům, který se skládal z různých tvarů, přičemž tvary měly různé barvy.


I v matematice jsme udělali hodně práce. Trénujeme krokování (str.8, cv.2 + str.9, cv.5), ve skupinkách pak krychlové stavby (str.6, cv.4 + str.10, cv.4), dřívka (str.6, cv.3), parkety (str.9, cv.1), osovou souměrnost (str.11, cv. 3 + str.13, cv.1), logické řady (str.6, cv.2), figurky (str.10, cv.3).


Při hudebním ARTu jsme se naučili písničku Deštík, ta se nám bude na podzim hodit.

Ve výtvarné ARTu vznikla podle osové souměrnosti malba města.





Den venku jsme strávili v centru Prahy. Z Malostranského náměstí jsme se vydali přes Karlův most (po cestě jsme prozkoumali nejen ten, ale i Mostecké věže na obou stranách). Svačina proběhla u Bedřicha Smetany na Novotného lávce s krásným výhledem. Poté jsme se po Smetanově nábřeží pěšky vydali k Národnímu divadlu, obešli i Novou scénu a prohlédli si Srdce Václava Havla. Celý výlet jsme zakončili na hřišti na Žofíně. Máme spoustu zážitků a těšíme se na další výlet za pražskými památkami.


Pěkný víkend!

2. třída

bottom of page