top of page
  • michaelasvandova

Závěr roku na farmě aneb Loučíme se s prvním stupněm

Ráno v 8:35 jsme se všichni sešli na Masarykově nádraží. V devět jsme vyjeli. Cesta trvala necelou hodinu, ale povídali jsme si, tak to uteklo rychle. Okolo desáté jsme dojeli do Kamenného Zboží.


Hned jsme vyrazili naší známou cestou až k Matějově farmě. Hodili jsme naše tašky na podlahu a všichni se už vrhali zchladit se do jezírka.


Odpoledne bylo načase zadělat těsto na pizzu. Už jste někdy pekli pizzu v pravé peci? Nám se večeře moc povedla a všem také chutnala. =)


Přijel za námi i Lukáš a vyprávěl nám své zajímavé historky. Nakonec s námi zůstal až do noci a domů jel posledním vlakem. Byli jsme unavení a vyčerpaní. Zalehli jsme do našich spacáků a těšili se na druhý den.


Ráno jsme čekali, až někdo udělá palačinky k snídani. Ale pořád nic. Naštěstí se toho ujali kluci, ale protože jsou totálně neschopní, tak to potom převzaly do svých rukou Anička, Vali a Kiki.


Po snídani jsme se sešli na provizorním hřišti, kde se odehrál fotbalový turnaj. Holky fanynky si u toho zvládly i zatrsat a Ema dokonce stihla namasírovat Irču. No jo, multifunkční ženy =D. Hrály proti sobě čtyři týmy: červení, modří, zelení a žlutí.


Když začalo finále všichni byli napjatí, kdo vyhraje. Byl to napínavý zápas. Daniel si dokonce zlomil ruku. A tradá... vyhráli zelení.


Na farmě jsme hráli různé hry např. Městečko Palermo, Žábu, Flašku atd. Večer nám programový tým připravil bojovku. O půlnoci jsme šli spát.


Ráno jsme si namazali chleba. Sbalili jsme si věci a po obědě šli na nádraží. I tentokrát byl vlak narvaný lidmi. Když jsme dorazili na Masaryčku, rozloučili jsme se a šli domů.




napsala: Matilda alias Máta

bottom of page