top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 6. - 10. 12. 2021

Adventní tradice a zdobení stromečku




Tento týden jsme zahájili epochu Vánoc a adventních tradic. V ITB jsme plnili různé Mikulášské úkoly napříč všemi předměty. Zapálili jsme druhou svíčku na adventním věnci a každým dnem přidáváme malý vánoční stromeček do adventního kalendáře, na kterém počítáme dny do Vánoc. Zpíváme novou písničku Bim Bam Spirituál Kvintet- Bim Bam.


Připomínáme: V pátek nás čeká vánoční představení v divadle Reduta.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se číst a psát další písmenka V, N, C a Z. Děti dostaly nové sešítky, do kterých píší už i celá slova. Tyto sešity budou později dětem sloužit i na vlastní volné psaní. V předmětu čtení čteme novou knížku o Ježíškovi.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme porovnávali pomocí znamének více a méně. Stavěli jsme z kostek věž a zaznamenávaly počet kostek a podlaží. Velmi jsme si užili skládání papírů na čtverce a trojúhelníky a bavilo nás pozorovat, co se stane, když ustřihneme jeden růžek. Dokázali jsme to i podle návodu.


Projekty - Daniela a Kristýna


Třídním projektem tohoto týdne bylo zdobení vánočního stromečku, který zdobí naší školu. Děti vyráběly nejrůznější ozdoby z těstovin a stříhaly vločky z papíru, kterými jsme si ozdobili také stromeček ve třídě.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině jsme se tento týden dozvěděli, jak používat základní předložky a dokážeme tak poznat nebo říci, kam se nám schovaly některé hračky. To jsme se naučili na myšákovi Montymu, o kterém zpíváme písničku Song Where is Monty? Předešlá epocha času se nám přenesla i do angličtiny a umíme i anglicky říci, kolik je hodin (zatím jen celé hodiny). Díky tomu počítáme už do 12. Kdo nebyl, může procvičovat zde: Learn to Tell Time #1 | Telling the Time Practice for Children | What's the Time? | Fun Kids English


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme navštívili historické sály i podzemí Staroměstské radnice v Praze, kde jsme v edukačním programu Za Apoštoly na Staroměstskou radnici nahlédli zblízka na všechny části orloje a 12 apoštolů. Zjistili jsme spoustu zajímavostí o životě a povoláních ve středověku, vyřešili jsme pracovní listy a za vzorné chování děti dostaly sladké odměny, ale jak děti samy trefně řekly, žádnou odměnu ani nepotřebovaly, protože celá ta prohlídka byla odměna. Den venku jsme zakončili výstupem na věž a užili jsme si výhled na celé město.


bottom of page