top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 21. 2. - 25. 2. 2022

Vysněné povolání a Masopust







Tento týden děti dokončovaly knížku povolání a na jejím základě došly k tomu, čím jednou chtějí být. Takové přání pak děti napsaly i s datem a podpisem na lísteček a ten vhodily do skleněné lahve. Tu si společně zakopeme na místě, které budeme znát jen my a v deváté třídě, kdy se děti budou opravdu rozhodovat o své další cestě, bude třeba toto jeden ze zajímavých zdrojů. Také jsme si z přírodních materiálů vyrobili hudební nástroje a užili si oslavu Masopustu. Za doprovodu hudby se tančilo a konal se také průvod masek v okolí školy.


Připomínáme: V pátek jdeme do knihovny, ať si děti nezapomenou přinést vypůjčené knížky.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se další nová malá písmenka j, l, i. Trénovali jsme čtení pomocí aplikace Umíme.to, kterou mají děti k dispozici i pro trénink doma. Je zde spousta zábavných cvičení, některá jsme dětem navrhly na procvičování. Četli jsme také básničky o povoláních od Jiřího Žáčka, kterým jsme vymýšleli názvy a také jsme si vyzkoušeli vlastní básničku vymyslet.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme se seznámili s novým prostředím Schody, kde jsme počítali, kolik máme schodišť ve škole a kolik mají schodů. Dokončili jsme také druhý díl učebnice. V příštím týdnu se ještě budeme věnovat sebehodnocení a také se už děti těší, co je čeká v posledním díle tohoto školního roku.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


Tento týden jsme si v angličtině obohatili slovní zásobu o další povolání, která nás zajímají. Zjistili jsme, jak se naše vysněné povolání řekne anglicky a naučili jsme se také ostatních zeptat, co dělají za práci. Zpíváme novou písničku Jobs Song for Kids | What Do You Do? | Occupations | Kindergarten, Preschool, ESL | Fun Kids English


Den venku - Daniela a Kristýna


Den venku jsme prožili ve sportovním duchu. Počasí nám přálo, tak jsme si užili hry, běhání, lezení a chození. Příští týden se vydáme do knihovny, aby děti měly možnost vrátit knížky před jarními prázdninami.


bottom of page