top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 29. 11. - 3. 12. 2021






Adventní kalendář


Tento týden jsme si vytvořili náš třídní adventní kalendář. Každý si vytvořil jeden stromeček a z 24 nám postupně vznikne jeden velký stromek. Procvičovali jsme určování času s přesností na čtvrt hodiny. Děti se dokázaly velmi přesně na semaforu ohodnotit, jak se jim v hodinách daří. Někdo už princip chápe a určuje čas na minuty. Naše vytvořené papírové hodiny i dřevěné pomůcky nám jsou hodně nápomocné. Hodiny se nám dobře pamatují i díky písničce, kterou si každé ráno zpíváme. https://www.zpivajiciucitelka.cz/pisnicka-o-hodinkach/


Připomínáme: Prosíme podepisujte dětem jejich věci. Stále častěji zůstávají rukavice, čepice, ale i příbory v krabici ztrát a nálezů. Ještě prosíme o vybavení penálů tyčinkovými lepidly.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se číst a psát další písmenka Č, R, L. Vyluštili jsme naše první křížovky a dokonce jsme si poradili i s osmisměrkou. Velice děti baví písmenka zapisovat na interaktivní tabuli nebo s pomocí motýlka trénovat správné tahy písmenek. Už dokážeme přečíst celé věty.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice počítáme součtové trojúhelníky. Pokud se dětem nedaří přijít na správný výsledek, berou si na pomoc fazolky. Stavíme stavby z kostek a zapisujeme počet kostek v daném podlaží do tabulky. Zapisujeme krokování pomocí šipek a vše ověřujeme na krokovacím pásu.


Projekty - Daniela a Kristýna


Naším společným třídním projektem je zakázka na ozdobení vánočního stromečku školy. Vytvořili jsme si společná kritéria, v rámci kterých děti mohly přijít s vlastním nápadem na ozdobičku. Děti mají přemýšlet do čtvrtka, kdy o projektech budou děti na svých ozdobičkách pracovat.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


Tento týden jsme se v angličtině zabývali vlastními hračkami dětí. Hračky jsme se učili pojmenovat a také barevně popsat. Používali jsme k tomu fotky hraček a také obrázky, které děti malovaly v Artu. Zpíváme novou písničku Five Brown Teddies 5 br ted.

Den venku - Daniela a Kristýna


Na den venku jsme využili příležitost a zašli na dětský edukační koncert Pražské filharmonie s názvem V zajetí strun. Tyto koncerty bývají beznadějně vyprodané, proto jsme rádi, že se jsme se tam dostali, ačkoli to bylo na poslední chvíli. Zamluvili jsme si tam další dva koncerty z toho cyklu, které budou v lednu a v červnu. Zde je odkaz, abyste věděli, co děti navštívili a navštíví a nešli s nimi znovu. https://pkf.cz/skoly

Dětem se koncert moc líbil. Pro ty, kteří s námi nebyli, zasílám odkaz na podobné koncerty, ale s jiným tématem. https://www.youtube.com/watch?v=y4NrFdsp2Gc


bottom of page