top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 4. - 8.10. 2021

Zahájili jsme novou epochu






Zahájili jsme novou epochu Doprava, které se budeme celý říjen věnovat. Vytvořili jsme záznam toho, jak se děti dostaly do školy. Tématem dopravy nás provází příběh opičky Ferdy v autoškole. Každou volnou chvilku trávíme s knížkou. Pokud máte doma nějaké knihy o dopravě, značkách, hromadných prostředcích, které v říjnu nebudete potřebovat, moc by nám pomohlo, pokud by si je děti mohly přinést do školy. Rozšířili bychom naši třídní knihovničku. V listopadu je děti zase přinesou domů.


Připomínáme: Dle domluvy ze schůzek se s dětmi rozlučte u skříněk s botami a to nejpozději v 8:10 hod. Děkujeme za dochvilnost.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Stále trénujeme správný posed u kreslení a úchop tužky při cvičeních zaměřených na uvolnění ruky. Už umíme rovné dlouhé čáry. Nadále trénujeme robotí řeč. Ke kartičkám jsme přidali i dopravní prostředky, to nám navazuje na epochu v ITB.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme porovnávali vagónky vláčků. Snažili jsme se sestavit všechny stejně dlouhé. Rozřadili jsme geometrické tvary do tabulky a zahráli si s nimi hru Brána. Prošly jen tvary, které splňovaly jedno ze čtyř kritérií - barva, tvar, velikost nebo tloušťka. Schovávali jsme také víčka do mističky a dopočítávali, kolik jich celkem je.


Projekty - Daniela a Kristýna


V projektech jsme vymýšleli, co by nám přišlo smysluplné jako další společná věc. Nemohli jsme na nic přijít, tak jsme se šli zeptat do druhé třídy, jestli by nám něco poradili. Z jejich projektů nás zaujalo pečení chleba. Děti si chtějí sehnat vlastní recepty na chléb nebo dort, který mají vyzkoušený a přinést si je na čtvrtek, kdy máme projekty. Také jsme navštívili školní Dílnu, ve které budou moci děti na budoucích projektech pracovat.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině se učíme čísla od 1- 10, děti mají vyrobené kartičky s číslicemi i s puntíky. Číslice jsme trénovali pomocí rytmu bubínku a krokování a taky na oblíbených písničkách spojených s pohybem. Zde přikládáme odkaz: Numbers Song Let's Count 1-10 New Version.


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme se vydali do okolí školy hledat dopravní značky. Našli jsme jich spoustu a vysvětlili jsme si, co nám značky říkají a proč jsou vlastně tak důležité. Přečetli jsme si část knížky o dopravě, kde si děti opět značky připomněly. V závěru dne si vlastní značky vybarvili. Budeme s nimi pracovat i příští týden.




bottom of page