top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 22. - 26. 11. 2021

Čas a hodiny





Minulý týden proběhly naše první triády, kde děti měly možnost ukázat, co se jim ve škole podařilo a na co jsou právem pyšní. Na den venku jsme se vydali do Imaginária, které si děti opravdu užily. Nově máme ve třídě hodiny a snažíme se určovat čas s přesností na čtvrthodiny. Zaznamenáváme si v ranních dopisech už i datum.


Připomínáme: Vánoční jarmark (8.12.) byl z důvodu vládních nařízení ZRUŠEN.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se číst a psát další písmenka B a J. Díky tomu, že už dětí umí některé souhlásky čteme první slova a píšeme celé věty. Rozlišujeme správné mezery mezi písmeny a slovy. Děti dostávají také pracovní listy k procvičování čtení dle jejich aktuálních čtenářských schopností. Velkou radost nám udělal nový program pro interaktivní tabule Comenia Script, na kterém hravě trénujeme kritéria pro správné psaní písmen.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme začali počítat v novém druhém díle naší učebnice. Poprvé jsme se setkali se znaménky větší a menší, dokážeme tedy už porovnávat pomocí zobáčku, kde je více a kde je méně. Vytvářeli jsme i úlohy pro ostatní.


Projekty - Daniela a Kristýna


V projektech se nyní zaměřujeme na trénování pozdravů. Inspirací nám byl Mezinárodní den pozdravů 21.11. Povídali, jsme si o tom, jaké všechny pozdravy známe, a kdy je vhodné je použít. Děti mají vlastní kalendář, do kterého zaznamenávají datum a jméno osoby, kterou ten den zdravily. Děti si budou tímto způsobem trénovat a zaznamenávat pozdravy v průběhu celého týdne.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině jsme se tento týden zabývali novým tématem Hračky. Děti si vytvořily kartičky, na kterých trénovaly novou slovní zásobu. Shlédli jsme také díl o hračkách od Steve and Maggie: Dangerous Toys | English For Children | English For Kids. Dále Vás prosíme, abyste s dětmi vyfotili jejich jednu oblíbenou hračku a poslali ji na e-mailovou adresu: kristyna.pestova@skolavitae.cz, nejlépe do pondělí 29.11. Ze zaslaných fotek vytvoříme box se slovíčky ze života dětí a naučíme se je pojmenovávat.


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme se vydali do Muzea policie ČR na divadelní představení pro děti s názvem Semafor. Děti zde využily své znalosti z epochy Doprava, kterou jsme měli minulý měsíc a připomněly si zde značky a naučily se nové pravidlo 3V (vidět, vědět, být viděn).

bottom of page