top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 11. - 15. 10. 2021




Dopravní hřiště


Začali jsme vytvářet ve skupině dopravní hřiště i s 3D značkami, auty a domy. Budeme v práci pokračovat i v příštím týdnu. Děti se kromě značek učí i spolupráci na společném díle, pomáhají si, vysvětlují a půjčují si pomůcky. Naše první skupinová práce má zatím velký úspěch. Snažíme se s dětmi pracovat na organizaci jejich věcí. Udržujeme ve třídě a na chodbě pořádek. Velmi by nám pomohlo, kdyby děti měly podepsané nebo nějak označené svoje věci. Často nacházíme pastelky, u kterých nelze poznat jejich majitel/ka, což je velká škoda. Prosíme, veďte děti doma k tomu, aby si kontrolovaly, zda mají ořezané tužky a pastelky. Ořezávání v hodině děti zdržuje a tupé tužky jim kazí návyk při úchopu.


Připomínáme: Prosíme podepište dětem jejich věci. Děkujeme.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Dokončili jsme všechna cvičení v uvolňovacích cvicích a už se těšíme, až se budeme učit psát i číst první písmenka. Procvičovali jsme robotí řeč a pomocí hlásek poznávaly slova na obrázcích. Ve čtení jsme začali s příběhem Alenky v říši divů.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme se naučil správně zapsat čísla 1, 2 a 3. Stavěli jsme z kostek krychlové stavby a porovnávali, které jsou a nejsou stejné. Děti vybarvovaly správný počet tvarů dle zadání. Vyvodili jsme si také počítání pomocí krokování. Děti si dokáží dát správný pokyn i počet vytleskat.


Projekty - Daniela a Kristýna


Na hodinu projektů některé děti přinesly domácí recepty, které ostatním představily a pro naše první společné pečení děti odhlasovaly recept na perníčky. Zapsali jsme si potraviny, které budeme potřebovat a přečetli postup. Příští týden se vrhneme do pečení! Pokud mají děti doma zástěrky na vaření, mohou si je přinést na čtvrtek do školy.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině stále trénujeme čísla 1- 10. Zpíváme novou písničku 10 little aeroplanes. Ten little aeroplanes - Nursery Rhymes & Kids Songs - LearnEnglish Kids British Council

Už umíme otázku How old are you? a pomocí třídní ankety jsme zjišťovali, komu je ve třídě kolik let. Také do angličtiny zapojujeme témata z ITB a učíme se slovíčka dopravních prostředků.


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme se vydali na dopravní hřiště blízko naší školy, kde jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži pravidla dopravního provozu hrou na auta a chodce/chodkyně. Zkoušeli jsme také ve skupinkách zakreslit plán dopravního hřiště včetně značek a inspirovat se tak pro tvorbu našich 3D dopravních hřišť. Věnovali jsme také čas reflexi plánků a hodnocení skupinové práce. Děti si dávaly dobré rady pro příště. Den venku jsme využili také na nákup ingrediencí na pečení perníčků.



bottom of page