top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 13. - 17. 9. 2021

Dodržujeme nastavená pravidla a umíme Stonožku






Tento týden byl opět ve znamení pravidel. Děti si přivlastnily pravidlo Stop a vymezujeme si hranice jeho používání. Stále hraje hry na tmelení třídního kolektivu a narazili jsme na potřebu být k sobě

vzájemně ohleduplní. Obohatili jsme také nabídku činností o přestávce (hry, omalovánky). Naučili jsme se Stonožku, tedy jak se správně zachovat při případné evakuaci školy. Na dni venku jsme ji řádně procvičili.


Připomínáme: Každý pátek chodíme ven, děti mají mít pouze batůžky. Aktovky jim zbytečně znesnadňují pohyb venku. Prosíme, ať děti mají ve společných prostorách školy roušky a vždy i jednu náhradní v tašce.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Trénujeme stále správný úchop tužky při cvičeních zaměřených na uvolnění ruky. Předvídáme dle obrázků, o čem text bude a odpovídáme na otázky zaměřené na porozumění. Chvíli na odpočinek tráví děti poslechem čtení vybraných knížek. Minulý a tento týden jsme četli knihu Lucka Luciperka od Ivony Březinové.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme stavěli stavby z kostek. Objevili jsme různé jednopodlažní stavby z právě čtyř kostek, ale pustili jsme se i do staveb vyšších. Děti si je pojmenovaly a vymyslely i jejich využití. Rytmus jsme propojili s pohybem a doprovodili říkanku vytleskáváním.


Projekty - Daniela a Kristýna


Během projektových hodin jsme promýšleli jednotlivé kroky k tomu, aby na školní zahradě mohla vzniknout Bosonohá stezka. Vybírali jsme pro ni to nejlepší místo, aby co nejdéle vydržela a příští týden se dáme do práce!


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


Tento týden nás provázely barvy duhy. Děti si malovaly duhu na chodník křídami a hledaly jednotlivé barvy ve své třídě. Upevňovali jsme také otázky What’s your name? a How are you?. Na přání dětí přikládáme odkazy na písničky, které jsme zpívali: https://www.youtube.com/watch?v=nnB0sYRNzEw


Art - Kristýna a Drahomíra


V hudební části Artu jsme naší třídní písničku Dobré ráno zpívali v různých tóninách. Rukou si ukazujeme výšku tónů. Naučili jsme se novou písničku Učená myška, kterou jsme si i zahráli a doprovázeli tleskáním.


Den venku - Daniela a Kristýna

V pátek jsme se na dni venku věnovali hodně sportovním aktivitám. Hráli jsme pohybové hry, při kterých jsme běhali i skákali. Poznávali jsme okolí školy a vydali se do dalšího lesa. Cestou jsme potkali traktor při práci. Vyjasnili jsme si pravidla na hřištích a při pohybu venku.


bottom of page