top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 28. 2. - 4.3. 2022

Lidské tělo a St. Patrick’s Day






V tomto týdnu jsme se blíže podívali na orgány v našem těle. Nejprve jsme obkreslili nejmenší z nás a počítali jsme například, kolik kostek musíme použít na obvod našeho těla. Poté jsme zkusili po tělech rozmístit jednotlivé orgány. Blíže jsme pak zkoumali lidský mozek a zhlédli jsme i díl ze seriálu Byl jednou jeden život.


Připomínáme: V pátek 25.3. 2022 jdeme do knihovny, nezapomeňte na knihy.


Český jazyk - Daniela a Kristýna

Naučili jsme se psát nová malá písmena y, o a š. K nácviku čtení jsme tentokrát využili program Umíme.to a na školních tabletech řešili zajímavé úkoly. Přečetli jsme tajnou zprávu a zapsali si ji do sešitu.


Matematika - Daniela a Šárka

V matematice jsme se naučili počítat v prostředí schodiště a máme novou pomůcku - krokovací pás s čísly. Stavěli jsme stavby z kostek a hráli hru Sova, kde jsme pomocí vhodně kladených otázek přišli na to, kterou stavbu sova myslí. Vytvářeli jsme barevné trojice čísel, aby byl součet 6.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


Tento týden jsme hodiny angličtiny věnovali oslavě dne Svatého Patrika a také příchodu jara. Zelenými čtyřlístky jsme si vyzdobili školu a třídu, naučili jsme se irský taneček, hledali jsme zlaté dukáty, které pro nás schoval skřítek Leprikón. Ve čtvrtek všichni přišli v zeleném a zúčastnili se lovu přírodnin na školní zahradě, tzv. Scavenger Hunt. Kdo by si chtěl zatančit i doma, tady má odkaz na video: St. Patrick's Day Dance and Freeze! | Jack Hartmann


Den venku - Daniela a Kristýna


Den venku jsme využili k seznámením se s první pomocí. Dle scének a názorného vysvětlení děti pochopily, jak se zachovat a jaká jsou tři nejdůležitější kroky. Poté jsme se věnovali výrobě modelu mozku a v závěru se postarali o úklid naší školní zahrady, kterou máme v měsíci březnu na starosti.


bottom of page