top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 25. - 29. 4. 2022

Nová epocha - Les



















Zahájili jsme novou epochu Les. Děti si vypsaly, co všechno o lese už ví a co se ještě chtějí dozvědět. Naučili jsme se dvě nové písničky o lese a jedna je dokonce ve dvojhlase. Samozřejmě jsme se připravovali na expedici. Děti se samy rozdělily do pokojů s kým chtějí být. Také se těšíme, že si vezmeme trička s nakreslenými orgány a budeme je na expedici moc nosit.



Připomínáme: Sejdeme se v pondělí 8:00 na Černém Mostě. Prosíme o dochvilnost.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


V češtině jsme v písance procvičovali, psaní písmem Comenia Script. Děti už umí napsat a přečíst všechna velká i malá písmenka. Měli jsme první dílnu čtení, kde si děti vybraly knížku, kterou chtějí číst a mohly si nerušeně venku číst a pak jsme si o tom, co přečetli, vyprávěli.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme počítali s penězi. Děti si zkoušely vracet správné mince na dvacetikorunu. Procvičovat počítání s mincemi budeme i na naší expedici. Také jsme stavěli z kostek a řešili úlohy, které měly dvě kritéria.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině jsme dokončili téma Koníčky. Hráli jsme spoustu her na zapamatování slovní zásoby a naučili jsme se říct, co kdo umí a zeptat se ostatních What can you do? Pomohla nám také písnička Yes, I Can! Action Song For Kids.


Den venku - Daniela a Kristýna


Vzhledem k tomu, že jsme minulý týden trávili dny venku, tak jsme tento pátek byli ve škole a počítali a četli a psali. Hodně jsme také zpívali a připravovali se na expedici. Řekli jsme si také, co nám může pomoci, pokud by se nám stýskalo a vymysleli jsme si strategie, jak to řešit.


bottom of page