top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 21. 3. - 25.3. 2022

Orgány v lidském těle a třídní kompetence






















Tento týden jsme se věnovali srdci a mozku. Na naše mozkové čepice si děti nalepily oblasti a trénovaly si, jaká část mozku ovládá danou činnost. Zapsali jsme si zajímavé otázky, které děti napadaly a budeme se jim věnovat v příštím týdnu.

Nově jsme s dětmi zavedli také tabulku třídních kompetencí, děti si hlídají společně úklid třídy, chodby, tabuli, … Také jsme hlasovali, jestli chcem kurz masáží. Na výsledek se zptejte dětí. :)



Připomínáme: V pátek se sejdeme před školou v 8:15, není družina ani oběd, vyzvednutí dětí je ve 13.00. S sebou oblečení na ven, roušku, pití a větší svačinu.


Český jazyk - Daniela a Kristýna

Už umíme psát a číst malé n, r a ř. Ve skupinkách trénujeme čtení podle našich úrovní. Kromě čtení se zaměřujeme také na to, jak dobře textu rozumíme. Děti si přečetly tajné informace, které si měly následně zapsat do sešitu, aby je nezapomněly.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme venku jezdili naším třídním autobusem a počítali jsme, kolik dětí nastoupilo, kolik vystoupilo a kolik dojelo na konečnou zastávku. Dalším prostředím, které jsme rozšířili, byly schody.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině se učíme slovní zásobu lidského těla. Zpíváme písničku Head and Shoulders Ceylin-H ile Spor Zamanı - Head, Shoulders, Knees & Toes Exercise Song for Children Learn Colors. Vyrobili jsme si také kostlivce z papíru, na kterém se učíme části těla pojmenovávat. Zpívali jsme také písničku Scary Skeleton (https://learnenglishkids.britishcouncil.org/songs/the-scary-skeleton) a shlédli jsme díl od Steve and Maggie o lidském těle https://www.youtube.com/watch?v=4BrS0a5PUFo&t=47s .


Den venku - Daniela a Kristýna


Vydali jsme se do městské knihovny vrátit a půjčit si nové knížky. Pak jsme se vyšli na procházku, na hřiště a na sluníčku si zahráli běhací hry. Počasí nám dnes přálo.


bottom of page