top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 13. - 17. 12. 2021

Vánoční tradice


Tento týden byl v duchu Vánoc. Děti si dolepily celý adventní kalendář, zapálili jsme si všechny svíčky na adventním věnci a pod naším vyrobeným stromečkem jsme našli krásné dárky pro celou třídu. Na pexesu s vánočními tradicemi jsme si připomněli, jaké zvyky se o Vánocích dodržují. Nesměl chybět ani zpěv koled. Týden jsme zakončili vánočním příběhem o narození Ježíška v divadle Reduta.


Připomínáme: Přejeme všem pohodové prožití Vánoc, a pokud děti budou chtít, pošlete nám fotku s vánoční tradicí, kterou děti mají nejraději.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se číst a psát další písmenka M, D a procvičovali čtení i psaní všech naučených písmenek. Děti už dokážou napsat věty a do nových žlutých sešitů si zapsaly první zajímavé informace o Lucii a Vánocích.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme si ověřili, jak se nám daří v porovnávání větší a menší, což byl náš prosincový cíl. Také jsme stavěli stavby z kostek a řešili součtové trojúhelníky. Objevovali jsme nové prostředí parket.


Projekty - Daniela a Kristýna


Naším prosincovým projektem byla třídní kapela a zpěv písní. Děti trénovaly písničky, které jsme si nahráli. Věříme, že udělají radost. Také jsme si dle tradice uklidili své boxíky a portfolia, abychom do nového roku vstoupili bez restů.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině jsme si tento týden rozšiřovali slovní zásobu o slovíčka s vánoční tématikou. Zpívali jsme anglické koledy a koukali se na pohádku v angličtině. Zvládli jsme si také vytvořit knížku.


Den venku - Daniela a Kristýna

V pátek jsme byli na divadelním představení Půjdem spolu do Betléma v divadle Reduta. U příběhu narození Ježíška jsme si zazpívali s herci známé koledy. V rámci našeho poznávání Prahy jsme si vyprávěli příběh Národního divadla a cestou zpět jsme si prohlédli i budovu Národního muzea.


bottom of page