top of page
  • Obrázek autoradominikabalatkova

Zpráva z výuky 1. třídy


1. - 3. 9. 2021

Zvykáme si ve škole a seznamujeme se


Tento první krátký týden jsme se s dětmi seznamovali a zjišťovali, jak to u nás ve škole chodí. Při objevování prostor školy jsme například zjistili, kudy se chodí na oběd, kde máme skříňku, kam si dát boty. Na děti čekala ve škole překvapení. První den jsme si rozbalili naši společnou třídní zvonkohru, kterou začínáme každou hodinu v kruhu. Druhý den děti dostaly batůžky, které si mohou brát na naše dny venku. Domluvili jsme se, že děti v batůžcích každý pátek budou mít pití, penál, pláštěnku (nepromokavou bundu) a svačinu. Naším velkým tématem byla tento týden pravidla. Děti samy přišly na taková, která zajistí, že nám všem bude spolu dobře. Ze všech návrhů jsme nakonec vytvořili tři společná, která jsme se domluvili, že budeme dodržovat. Budeme se jim věnovat i příští týden.


Prosíme, aby si děti nosily na obědy vlastní příbory. Pokud jste nám ještě nedodali, prosíme o čtvrtky, Euroobaly a kopii kartičky pojišťovny. Také bychom chtěly připomenout, abyste přinesli zápisové lístky do školní družiny. Dle nařízení vlády musí děti nosit ve společných prostorách školy roušky. Děti mají děti jednu skříňku vedle hlavního vchodu, kam si dávají přezůvky a druhou na klíček vedle třídy.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


S dětmi jsme si četli ranní dopis a poznávali písmenka. Hráli jsme hru na Roboty a robotky, kdy děti poznávaly robotí vzkazy - slova rozložená na jednotlivé hlásky.


Projekty - Daniela a Kristýna


V projektech jsme tento týden pracovali na třídním rozvrhu. Třídili jsme předměty, se kterými můžeme pracovat v jednotlivých hodinách. Děti už si umí představit, co se skrývá pod jednotlivými zkratkami.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


Na angličtině jsme si vysvětlili, proč se učíme anglicky, na glóbu jsme si ukazovali, kde se tímto jazykem domluvíme, a říkali jsme si anglická slovíčka, která děti znaly. Naučili jsme se vzájemně se představit, pozdravit se a zpívali jsme písničku.


Den venku - Daniela a Kristýna


Učili jsme se bezpečnému pohybu ve skupině v okolí školy. Na hřišti jsme si zahráli několik her stmelující náš kolektiv a na zapamatování našich jmen. Dokončili jsme projekt rozvrh hodin a děti si vybarvily své vlastní malé rozvrhy, které by jim měly pomoci lépe se orientovat v tom, co je ve škole čeká.




bottom of page