top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

Jen říjen

Na našich výpravách do Milíčovského lesa neustále pátráme po skřítčích kamarádech. Děti s pomocí mapy společně hledají skřítka schovaného v lese. Může být kdekoliv, je třeba mít oči i uši na stopkách.




V říjnu jsme objevili novou skřítčí holčičku Marjánku a jejího koně - Bohouška. Zatím nevíme, odkud k nám přiklusala.










Dále jsme se zabývali lesní gymnastikou, vyřezávali luky a šípy a stavěli domečky. A co je na podzimu to nejlepší? Skotačení v listí! Podzim přímo vybízí k vyrábění z přírodnin, například přírodní lapače snů a podzimní ozdoby. V hlavních rolích: barevné listí, dřevo, břečťan, červené bobulky. Všechny výrobky jsou taktéž k vidění u školy.

Podařilo se nám najít nové místo, kam se můžeme na našich výpravách uchýlit: Milíčovské kopce. Ty jsme notně otestovali při pouštění draků.




Drakiády se mohli účastnit nejen děti z 1. a 2. třídy, ale objevili se i zájemci z vyšších ročníků a dokonce se připojili i někteří rodiče.


Stalo se tak v rámci otevřené družiny. Ta byla pro zájemce z řad rodičů přístupná tři dny týden před prázdninami. Kromě pouštění draků jsme se také připravovali na oslavy Halloweenu - děti společně s rodiči vydlabávali dýně a vytvářeli z nich krásné lucerničky na odhánění zlých duchů. Děkujeme všem rodičů, kteří se nebáli ušpinit a strávili s námi jedno z největrnějších odpolední letošního školního roku.





Poslední říjnové dny se pak dále nesly v duchu Halloweenu. Děti zdobily školu, vyráběly duchy, o pavučiny s pavoučky nebyla nouze. V družině si děti mohly nechat pomalovat obličej (a nebo na revanš pomalovat družinářky).




Celý říjen probíhal INKtober (měsíční výtvarnická výzva - každý den nakreslíte obrázek na zadané téma). Je to vpravdě výzva plná někdy nic neříkajících zadání, ale všichni zúčastnění si s nimi poradili velmi vynalézavým způsobem. Vznikala krásná díla, některá jsou stále k vyzvednutí v družině, některá k nahlédnutí na nástěnce u vchodu do školy. Velkým překvapením bylo zapojení dětí napříč ročníky, od první do šesté třídy.


bottom of page