top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

Jak se tváří září

Do lesa po prázdninách




Na našem oblíbeném plácku v Milíčovském lese sice ubylo pár stromů, ale nám to nevadí, my se stejně smějeme. Díky tomu můžeme alespoň dopodrobna zkoumat, jaké to je lézt v hromadě haluzí, a pozorovat, kdo všechno v nich žije, stavět velké přístřešky pro odrostlé skřítky, nebo si jen tak sedět na kládách, vyřezávat si a zpívat písničky.








Barevnost babího léta nás inspiruje k tvoření mandal.





Na zahradě


Začátek září nás obdaroval nádherným letním počasí. Nejoblíbenější aktivitou, která v zahradě probíhá téměř nepřetržitě, je fotbal. Na druhém místě se drží ping-pong, těsně následovaný florbalem. Po prázdninách se musí provětrat všechny míče, rakety, pálky ale i některé exoticky vyhlížející předměty, jako třeba samochod nebo chůdy. Vytáhli jsme dokonce i slackline.



Experimentovali jsme s křídami, a tak na chodníčcích kolem školy vznikaly pozoruhodné malby, otisky a siluety.



Rozšířili jsme bahniště: místo pro každého nadšeného kopáče, stavitele mini přehrad, či sběratele žížal.



Středy patří dobrovolným výzvám. Díky tomu nám kluci z 6. třídy rozvázali uzel téměř Gordického typu, procvičili jsme si, co jsou to podstatná jména a trénovali paměť.


Dílničky


Dílničky jsme odstartovali pletením a uzlíkováním náramků. Tato aktivita se rychle přelila do kadeřnického salónu, ze kterého jste mohli vyjít s indiánskými copánky ve vlasech.


bottom of page