top of page
  • Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

Učení nás baví :-)

V lednu pilně pracujeme, procvičujeme a učíme se nové.

Objevujeme svět, přiřazujeme kontinenty, povídáme si o severních zemích. Malovali jsme polární záři, objevili jsme, že obyvatelé severních zemí nemají rádi, když se jim říká Eskymáci. Vyrobili jsme si speciální sluneční brýle, amulet a stavěli z kamenů. Zpíváme Grónskou písničku.




V matematice pracujeme již v druhém dílu našeho sešitu hejného matematiky. Krokujeme, ukázali jsme si nové prostředí parket, děti pilně plní složitější úkoly a skvěle se orientují. Používáme další matematické pomůcky, korálky a spojovatelné kostky, kde snadno vidíme jak se sčítají čísla s přechodem přes desítku. Matematika nás velmi baví!



Děkujeme Anežce a Gigi za společnost a pomoc při společných aktivitách. Holky si splnilY praxi pedagogické školy, mnoho si toho vyzkoušely, děti si je oblíbily. Tak za námi zase někdy přijďte! :-)




Hudba, výtvarná tvorba a pohyb jsou přirozenou součástí našeho týdne. Někdy si zatančíme, jindy zazpíváme, děti vytvořily svůj orchestr a použily orfovy nástroje. Byly velmi klidné a naslouchající a společně vytvořili moc hezkou jemnou melodii. Kreslili jsme ptáčky na krmítku a sypali jim semínka. Při bruslení jsme sbírali míčky a házeli je po sobě. U toho velmi zlepšujeme techniku bruslení a už teď jsme frajeři :-)





V angličtině se v lednu věnujeme kalendáři. Můžete si posleschnout písničku WEATHER, DAYS OF THE WEEK and MORNING ROUTINE.

Klademe si otázky: What ́s the weather like today? What day is it? What season is it? What month is it?

Můžete si zahrát hru WEATHER, WEATHER 2, DAYS OF THE WEEK, MORNING ROUTINE.




bottom of page