top of page
  • danielaruzickova6

Týden očima dětí (23. - 27. 5. 2022)






Pro reflexi dne a trénink psaní vět jsme nově zavedli, že děti si každý den zapíšou jednu větu, kde vyberou, co je nejvíce ten den zaujalo. Velkou motivací je, že se jejich věty můžou objevit na našem třídním blogu. Tak tady jsou a to ve své autentické podobě. S korekturou, ale bez cenzury. Pokud z nich zatím nepochopíte, co jsme dělali, berte to jako příležitost zeptat se dětí. :) Věříme, že se s postupně se rozšiřující slovní zásobou dětí omezí často používané slovo a věty budou stále delší.


Pondělí

Fotili jsme se venku. Mně se líbilo, že konečně Ben hrál fotbal. Líbilo se mi, jak jsme malovali. Bavilo mě focení s bráchou. Byl supr oběd. Bavilo mě malování o Artu.


Úterý

Super byly úlohy v matice. Mně chutnal oběd. Super to bylo s kámoškama. Byl to super den. Bavilo mě vyrábět ve skupině stromy. Líbilo se mi ITB. Užil jsem si velkou přestávku. Byla supr úloha v matice. K obědu byl dobrý salát. Super to bylo s kámoškama. Dali jsme všechny naše stromy na chodbu.


Středa

Přišla za námi učitelka z Ukrajiny. Dobré bylo čtení. Mně se líbilo vyrábění masek. Líbilo se mi krokování v matice. Bavila mě velká přestávka. Užila jsem si třídnickou hodinu. Líbilo se mi u zubaře. (individuální zážitek :) ) Dělali jsme masku divokého zvířete. Měnili jsme kompetence.


Čtvrtek

Byla bezva matika. Líbily se mi projekty. Bavilo mě prezentování projektu. Líbilo se mi v dílně. Projekty s Matym byly dobý. V projektech jsme dělali s Vilíkem štít a skoro jsme ho dokončili.


Pátek

Právě jsme dokončili epochu. Bavilo mě hřiště. Líbil se mi den venku. Já jsem si vybrala v knihovně dobrou knížku. Líbilo se mi v knihovně. Bavilo mě čtení. Byli jsme v lese. Lezla jsem po stromě. Našla jsem náš strom na dni venku. Mně se líbil oběd.


Připomínáme: Dětem jsme na nástěnku umíme.to přidaly další cvičení na trénink čtení. Ve středu máme den v režii dětí. V pátek jdeme na Filharmonii, prosíme o slavnostní oblečení.



bottom of page