top of page
  • Obrázek autoradominikabalatkova

Sedmý a osmý týden v druhé třídě

Ve druhém měsíci školního roku jsme se zas posunuli o kus dál. Udělali jsme spoustu práce, zlepšovali se v práci ve skupině. Komunikujeme spolu, když se nám něco nelíbí, respektujeme, když někdo má jiný názor. Moc nám pomáhá si uvědomit dopady svého jednání, když slyšíme, jak ovlivňuje naše spolužáky.

V rámci ITB jsme tvořili lapbook. Připomněli jsme si pražské památky, které už jsme navštívili, a seznámili se na dálku těmi, které nás ještě čekají.

V rámci Dne venku jsme navštívili Václavské náměstí, obhlédli sochu sv.. Václava a vydali se do Národního muzea. Prohlédli jsme si expozice Okna do pravěku, Sál minerálů a Zázraky evoluce. Bylo zajímavé vidět zvířata v přirozeném prostředí a pohybu. Nad námi třeba proplouvala 17 m dlouhá krakatice. Na některé předměty jsme si mohli i sáhnout, to byl pro některé velký zážitek!

Dokončili jsme měsíční práci na projektech. Odprezentovali jsme si navzájem, co jsme vyrobili, vytvořili, postavili, vyzkoumali. Zhodnotili jsme svou práci v týmech a pojmenovali si, co nového jsme naučili. A také jsme dali cenné rady kamarádům z jiných skupinek, které čekají stejné úkoly, aby se vyvarovali některých chyb, které nám zpomalily nebo úplně znemožnily práci. Jsme rozdělení do nových týmů a moc se těšíme na další projekty.


Při českém jazyce jsme hlavně trénovali psaní. Někomu ještě dělá problém následovat linky, ale lepšíme se. Chce to trénink. Hlídáme si, jestli každá věta, kterou napíšeme, má všechno, co mít má. A také se věnujeme individuálnímu čtení.


Při ARTu jsme se zamýšleli, jak asi bude vypadat naše škola za 100 let. Své nápady jsme malovali temperou a pak prezentovali ostatním.

AJ: V tomto týdnu jsme stále pokračovali v tématu "House". Zpívali jsme písničku, podle které jsme se naučili dva nové tvary, a opakovali jsme místnosti. https://www.youtube.com/watch?v=1nJ5VbyD6tY

Hráli jsme hru "Where is teddy bear?". Posouvali jsme medvídkem po místnostech domu a říkali, kde se nachází. Dále jsme si pouštěli různé zvukové nahrávky (sekání trávy, tekoucí voda, atd.) a podle zvuků jsme tipovali, o kterou místnost se jedná. Na konci týdne jsme si založili slovníčky do desek a pracovali s obrázky našich pokojů.


V matematice jsme dodělávali a opravovali cvičení v pracovním sešitě, procvičovali sčítání a odčítání do 20 a řešili rovnice pomocí krokování. V centrech jsme trénovali šipkové zápisy a autobus a seznámili jsme se s novým prostředím - Výstaviště. Začátkem příštího týdne nás čeká měsíční sebehodnocení.

Loučíme se s epochou Praha. S Prahou jako takovou se ale rozhodně neloučíme. V listopadu započneme epochu novou, tentokrát se budeme blíže seznamovat s pověstmi a legendami.

A to nás do Prahy ještě samozřejmě vrátí.





bottom of page