top of page
  • danielaruzickova6

Přespávání ve škole s Andersenem





ITB


O ITB jsme psali společně dlouhý vodní kvíz. Včera jsme přespávali ve škole na noci s Andersenem. Byli jsme ve skupinkách a po chodbě a ve třídách byly papíry, z nich jsme se dozvěděli něco o zvířátkách a zapisovali jsme je do společných listů. Poslouchali jsme před spaním pohádky. Venku jsme se proměnili jsme se proměnili na ilustrátory/ky a překreslovali jsme obrázky od paní Heleny Zmatlíkové. Ta letos slaví 100 let výročí od narození. Na Dni venku jsme byli v ZOO. Jeli jsme se podívat na naši adoptovanou želvičku skalní. Našli jsme ji a vyfotili si ji.


Český jazyk

O češtině k nám přišla jedna paní učitelka, která si pro nás připravila hodinu. Zkoušeli jsme si, jestli umíme tvrdé a měkké skupiny. Rozdělili jsme se do skupinek a předávali si různé informace.


Matematika

O matematice jsme dělali soutěž Matematického klokana- kategorie Cvrček. Pak jsme si říkali správné výsledky.


Anglický jazyk

O angličtině jsme prezentovali obrázky, kde jsme měli schovat zvířátka, něco vystřihli z papíru a dělali jsme, že tam nejsou a pak jsme prezentovali, kde je třeba housenka. Trénovali jsme in, under, next to, ....


Projekty+ ART

O projektech jsme dělali záložky pro budoucí prvňáčky, kteří přijdou k zápisu. O ARTu jsme kreslili plyšáky nebo to, co jsme dělali o prázdninách.


Obědy a přestávky

Dělali jsme si svůj toast na svačinu po přespávačce. Snídali jsme křupínky s mlékem.


Připomínáme: Ve čtvrtek 30. 3. jdeme do knihovny. V pátek 31.3. jdeme na koncert PKF (Putování krajinou snů). Vezměte si slavnostní oblečení.

bottom of page