top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

Závěr roku 2021 v družině

Proběhla otevřená lesní družina, kde můžou rodiče strávit brzké odpoledne s dětmi a zahrát si spolu Rybičky, rybičky nebo třeba vybíjenou. Chybou chybět. Na našem novém místečku je totiž stále co objevovat.






V lese jsme spolu pálili prskavky, jako společné rozloučení s uplynulým rokem.





Poslední předvánoční týden přišla vyhlížená sněhová nadílka.






Ke konci už se spíš zdálo, jakoby se bahniště rozšířilo po celé ploše školní zahrady, ovšem dětem to ani trochu nevadilo.


Ze stavění sněhuláků nám nezůstaly žádné fotografie. Za to se zachovalo celé plénum fotek dalších hrátek ve sněhu. Všemu kralovaly rozsáhlé koulovačky, do kterých se chtě nechtě zapojil každý, někdy jako střelec, někdy jako terč.


Střelec - Týna, terč - nebohý fotograf

Aby jste si nemysleli, že kvůli sněhu by snad děti zapomněly na hraní fotbalu! Vskutku nezapomněly, dokonce se dá říct, že na sněhu a blátě získala hra o dimenzi navíc.





Vánoční verze hry kufr


Protože se v prosinci už kolem čtvrté rychle stmívá a zima zalézá až do loketních jamek, ustálili jsme vnitřní program. Děti ve vnitřní družině mohly hrát společenské hry, hrát na piano nebo xylofon, stavět si z různých stavebnic, poslouchat koledy a jen tak odpočívat, nebo za doprovodu cinkání andělského zvonění vytvářet krasodíla na dílnách. Velký úspěch sklidila výroba ozdob na stromeček ze starých žárovek nebo výroba vánočních přáníček. Děti také vyrobily krásný vánoční věnec, kterým pak ozdobily vchod školy.









Velká pochvala patří holkám ze druhé třídy, které s těžkým srdcem nesly od bahna zaflákané chodby a dobrovolně v čase úklidu čistily chodby s precizností Mr. Proppera.





Celý družiteam vám do nového roku přeje hodně štěstí, zdraví a celkovou pohodu. Dětem přejeme, aby se k nám do školy vracely rády a užívaly si jak poznávání, tak hraní, felení, tvoření, bádání, šplhání a všeobecného skotačení v naší družině.

bottom of page