top of page
  • ivalouzecka3

Projekt „PC k 3D tiskárně“

/ leden 2022


Naše škola získala 3D tiskárnu od firmy Průša research výměnou za realizovaný projekt “školní šachy„.




Když jsme začali tisknout využívali jsme školní mobilní počítače. Ale zjistili jsme, že nemají potřebný výkon pro grafické programy, které se pro 3D tisk používají. Napadlo nás, že by bylo dobré mít u 3D tiskárny stabilní, a ideálně výkonově lepší PC. Kromě lepšího výkonu by se notebooky a all-in-one nemusely neustále přenášet.


A tak jsme přemýšleli co s tím. Vymysleli jsme projekt „PC k 3D tiskárně“, který bychom kompletně celý sami postavili. No jo, ale zjistili jsme, že nemáme komponenty. Co s tím?. Dlouho jsme přemýšleli, a nakonec jsme vymysleli, že zkusíme požádat o komponenty nějakou velkou firmu, která se jejich prodejem v ČR zabývá. Volba padla na CZC.cz. Napsali jsme dopis, a poslali.


Týden jsme čekali, až nakonec přišla odpověď. Naši žádost o komponenty přeposílají na oddělení PR & Content. Po vytrpěném měsíci čekání nám přišel e-mail z daného oddělení. Nápad se jim hodně líbí a příští týden náš projekt prodiskutují a doladí ho. Jééééééé, zase musíme čekat. 😁


Sláva! Po téměř měsíci nám přišly komponenty, a my je hned s nadšením začali rozbalovat a skládat. Pomáhal nám můj děda, který má zkušenosti. Byly to sice nervy, ale výsledek stojí za to.


A chcete vědět, jaký počítač to vlastně máme? Koukněte na něj na stránkách CZC.cz: https://bit.ly/KreativniMasina. Moc děkujeme firmě CZC.cz, bez které bychom náš projekt nemohli uskutečnit.


Co nás teď čeká? Chceme ještě udělat video o tom, jak jsme počítač skládali, a také udělat prezentaci dětem naší školy.

 

Autor: Dany Koch, 6. třída

bottom of page