top of page
  • danielaruzickova6

Poslední brusle






ITB

O ITB jsme měli badatelskou otázku, proč led taje. Zjistili jsme, že je to teplem. Dokončili jsme a vyhodnotili pokusy s vodou. O dni venku jsme hráli prasátka na bruslích. Dělali jsme taky na ledě opičí dráhu. Dostali jsme diplomy. A bruslení se mi moc líbilo. Zhasli nám světla a bylo to super. Jezdili jsme slalom na hudbu. Podlézali jsme tunel a museli jsme vzít plyšáka a jet dál.



Český jazyk

O češtině u nás byla paní učitelka na zkoušku a dělali jsme s ní tvrdé a měkké skupiny. Taky jsme chodili v bludišti. Psali jsme písmenko f a už píšeme bez pomocných linek perem.


Matematika

O matice jsme si zkoušeli Matematického klokana. Dostali jsme nějaké starší ročníky i domů. Taky jsme dělali s geoboardy, ty nás hodně zaujali s dáváme si sem odkaz, kde se dají sehnat. Zároveň si ji můžeme o projektech vyrobit. Dostali jsme nový díl matematiky.


Anglický jazyk

O angličtině jsme na tabulku napsali, co je ve videu zelené. A slavili jsme sv. Patrika. Zpívali jsme písničku o Leprikonovi. Doučili jsme se slovíčka o počasí a jeskyních. Hledali jsme venku přírodniny z neživé nebo živé přírody.


Projekty + ART

Dneska o projektech kluci prezentovali tučňáka. Dokončili jsme projekt starý počítač, ale ještě jsme ho neprezentovali. O ARTu jsme měli 4 témata- živly, neživá příroda, portrét a ovoce a zelenina. O projektech jsme si dávali takové věci na nožičky u židliček, aby nevrzaly.


Obědy + přestávky

O přestávce jsem do školy přinesl muffiny, protože jsem měl v pondělí narozeniny. K obědu jsme měli rýži a maso nebo kuřecí křídla.


Připomínáme: V pondělí si vyzkoušíme vypočítat soutěž Matematický klokan . V odkazu najdete sborníky i s výsledky z minulých ročníků.

Ve středu 22.3. od 17:00 proběhnou třídní schůzky.

Ve čtvrtek 23.3. přespáváme ve škole na noci s Andersenem, děti si mohou do školy přinést knížku se zvířecími hrdiny.

V termínech 13. nebo 14.4. budou triády.



bottom of page