top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

le Den

Drahý čtenáři, to už je opravdu únor? To už je konec prvního pololetí, děti dostaly vysvědčení a nás čeká jen pět měsíců do letních prázdnin?

Šílené. Stejně šílená je taky lednová edice, věnovaná všem, kteří na střední škole prokrastinovali na 9gagu.


Za leden se několikrát změnilo vzezření zahrady. Z bláta do zmrzlé louže. Jeden týden bláto, další týden sníh, pak zase bláto. Bláto, bláto.



Dětem to nevadí. Baví je se ňoupat v hlíně, akorát občas najdou zátku od piva, pozdrav od pánů konstruktérů přístavku. Hlavní vchod zdobí našedlý obtisk fotbalového míče. Všude nakousnutá jablka v blátivé marinádě a další zbytky svačin.

Mňam, přidám si.



Udělali jsme si ohníček.



Jejda, měli jsme samozřejmě na mysli hasičům nahlášený, naplánovaný oheň na zahradě, který byl následně precizně uhašen.



Je nutno zmínit, že Oranžová třída nadšení pro zešedlou zahradu toliko nejeví, za to ale založili kroužek "Silnější data", který je ovšem exkluzivní a jen tak někoho nebere. Například takový aspirant by si neměl myslet, že chlapci zůstávají v blízkosti školy, aby měli přístup k wifi. Prý je slabá. Družinářka se přesvědčila, že síla wifi stačí na puštění si písničky z internetu, ovšem sekaně.

Náplň toho kroužku je zřejmě nějaká online pařba.

Foto: Kam letíš?1

https://www.youtube.com/watch?v=xLAFnScJwL0

Výlety po Jižním městě


Přesuneme se teď do lesní družiny, ve které nechodíme jenom do lesa!

Sněhový týden jsme i náležitě užili a vyrazili bobovat do této parádní arény:



Jistě vidíte, že víkendové nadýchané závěje sněhu jsme nestihli, ale co už, ze zahrady jsme zvyklí na panelákový charakter našeho okolí. Když to klouže, tak jedem. Bobovali jsme v rámci otevřené družiny, přišlo i pár rodičů a my doufáme, že si čas s námi hezky užili. Byly pozvány i starší děti, ovšem musely jsme vzhledem k promočenosti mladších dětí v lesní družině bohužel kopec předčasně opustit a jít se sušit zpátky do školy, takže nás nikdo ze starších na kopci už nezastihl.

Milé starší děti, promiňte, příště to (doufáme) vyjde.




Jinak jsme se na našich výpravách snažili ještě více zkamarádit - naučit děti vzájemně si naslouchat nám pomohl pluk skřítků nasloucháčků a víl posluchaček.




Důležité jsou samozřejmě společné hry. Třeba Cukr, káva, limonáda.


Oprášili jsme lesní gymnastiku, třeba takový výmyk přes větev způsobil orosená čela nejednomu školáčkovi.


Foto měsíce: Kam letíš?2


Vnitřní družina


Co na nás asi čeká, když se půjdeme podívat do vnitřní družiny.



(Za inspiraci k tomuto memu děkuji hnědé třídě a jejímu ITB lidské tělo.)


Naše vnitřní družina je o volné zábavě, zde si děti mohou půjčit spoustu her, třeba v lednu frčely šachy, mikádo, dáma, lodě.



Stále probíhají dílny, snadné vyrábění, které zvládne každý.



Na závěr se opět pobavte u galerie všehochuť.




Tak ahoj,


družitým




bottom of page