top of page
  • Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

Halloween v 1. třídě

Tento týden se 1. třída proměnila do halloweenské nálady. Děti přišly v kostýmech, každý svým převlekem získal superschopnost, kterou ten den používal. Ozdobili jsme si třídu, ochutnali spoustu dobrot. Děkujeme všem dětem a rodičům, kteří nás překvapili a přinesli pro ostatní pohoštění či nějakou dekoraci. I díky vám byla vytvořena správná halloweenská atmosféra.

Den venku jsme tentokrát strávili na školní zahradě, kde byla připravena bojovka se strašidly. Děti luštily, zapisovaly písmena a plnily hrůzostrašné úkoly. Zjistěte od dětí, která strašidla můžete mít i doma a případně co je pomůže zahnat :-)


V matematice jsme se věnovali krokování a způsobu zapisování již složitějších instrukcí. Máme radost z toho, že vzniklo mnoho zajímavých a funkčních nápadů.


Zrekapitulovali jsme si předchozí měsíční etapu Doprava, zhodnotili, co se nám nejvíc dařilo, co nás bavilo, kde jsme se toho nejvíce naučili.


V artu jsme míchali barvy, v hudební výchově zpívali píseň "Já jsem muzikant".


Angličtina byla podzimní. Popisovali jsme podzimní listí (jejich barvu a velikost) a třídili jsme předměty podle velikosti, tvaru a barvy. Na školní zahradě jsme vytvořili hromadu z podzimního listí, do které jsme skákali, a k tomu jsme si zpívali tuto písničku. Děti se ohlédly za zářijovou a říjnovou slovní zásobou a zaznamenaly si, co už umí říct anglicky.


Děti udělali tento týden mnoho práce a dělají nám jenom radost.




bottom of page