top of page
  • Obrázek autoraIrena Havlíčková

Den literatury

Pátá třída letos organizovala Den s literaturou. Program si připravila společně s dětmi z prvního stupně.


Příprava nebyla vůbec snadná. Několik týdnů před akcí jsme se rozdělili na menší skupinky. Všichni na něčem pracovali. Každý žák a každá žákyně z 5. zlaté třídy měli svou roli. Někteří organizovali dílničky a workshopy, někdo programem prováděl mladší spolužáky a spolužačky a někteří se stali poradci a poradkyněmi, kteří rozdávali razítka za úspěšně dokončené dílničky.


V práci nám hodně pomohla Canva, ve které jsme tvořili plakáty, pozvánky, harmonogram, herní karty a materiály k dílničkám.

Často jsme museli informovat ostatní třídy, které se rozhodly zapojit. Mnohokrát jsme naráželi na problémy, které souviseli se špatnou komunikací. Nakonec jsme se s nimi ale vypořádali.


25. října jsme hned ráno začali chystat dílničky a roznášet herní karty. Měli jsme dost napilno. V devět hodin začaly přicházet první děti. Mohly si vyzkoušet divadelní dílničku, pexetrio s pohádkovými postavami, Kahoot, kreslit nebo vyrábět záložky. V jedné třídě se promítala loutková představení druháků a druhaček, v jiné probíhalo autorské čtení a v hudebně jsme zařídili také čtenářský koutek.


Povedlo se nám uspořádat akci, na které bylo hodně různých stanovišť. Většinu dětí to bavilo a zapojovaly se. Dokázali jsme se postarat i o nejmladší děti.

Možná jsme trochu podcenili přípravy a nebyli tak zapálení, jak bychom mohli.

Z chyb jsme se poučili a postavili na nich základy další akce, která nás čeká - vánoční slavnost. Chtěli bychom, aby byla nezapomenutelná. Snad se nám to vydaří.


Držte nám palce a přijďte se na nás podívat,


Anička a Bětka





bottom of page