top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

Březnová překvápka

Ahojda drazí čtenáři,



tak je zase další měsíc školního roku za námi, už nám zbývají jen dva a půl měsíce do prázdnin, jupijej.


Do lesa

Je vždycky prima slyšet, že chce nějaké z dětí do lesa. Bohužel se nám teď víc stává, že se dětem nechce. Některé mají kroužky a zůstávají kvůli tomu ve škole a jsou spokojené.

Jen bychom rádi dodali, že družináři by nejradši vzali všechny děti, všechny družináře, všechny učitele a šli spolu chillovat dál od hradby paneláků, která na nás jinak shlíží na školní zahradě.

Průměrný počet dětí, se kterými teď do lesa chodíme je tak 7 (statečných), které tak můžou lézt po stromě, stavět domečky pro skříťata, hrát kuličky anebo si zahrát třeba hardcore verzi schovky.

Jste zváni kdykoliv zavítat mezi nás.




Vítání a loučení

Březen byl poměrně personálně náročný. Družináři se prostřídali doma s nemocemi (Becky sice zůstala ve škole, ale kvůli ztrátě hlasu jste si s ní moc nepopovídali).

Dostalo se nám posily. Je jí Markétka, kterou můžete zatím potkávat v pondělí. Přejem jí, ať se jí v naší škole líbí.

Druhou posilou byl Adam, který měl i převzít otěže vedoucího školní družiny, ovšem stohy papírů ho přesvědčili, že se radši poohlídne po práci jinde. I tak ale děkujeme za prima měsíc, který s námi byl a připojujem fotky, které nám během jednoho odpoledne v družině nafotil. (Pisatelka družiblogu v této chvíli roní slzu, že mohla mít kvalitního fotografa)




Recept na pastelkovou polívku

Budeme potřebovat:


sadu pastelek

hrst travičky

dvě pampelišky

polystyren

150 g bláta z bahniště

voda

kamínek pro štěstí


Vaříme do plné spokojenosti koncového strávníka.

Dobrou chuť



Týden čtení

Iva Dvořáková zorganizovala krásnou akci, kdy jsme si napříč školou předčítali svoje oblíbené knížky. Pokračovali jsme i v odpoledních hodinách v lese.



Uklízíme a nacházíme

Při rychlém úklidu zahrady jsme našli hustou věc:




Kdo poví, co to je, má u nás Chai latte.




BřeZEN

Máme trochu dejavu z jedné dílny. Ujala se jí družinářka Andrejka, duše to umělecká a v tkaninách všeho druhu znalá, takže nikoho nepřekvapí, jakou pitomost od popelnice* jsme zase vyzdobili.





*Kruh byl opravdu nalezen před dvěma roky u popelnice, ale družinářce Adéle připadalo, že vidí DIY potenciál a nemohla ho tam nechat.


Dílničky

Díky přibývajícímu sluníčku už můžem zas tvořit venku.



To bude od nás pomalu vše.


Loučíme se s vámi galerií všehochuť.




P.S.:

Jaro je tady.



bottom of page