top of page
  • Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

Březen v 1. třídě

Jarní nálada je již v plném proudu. Učíme se jarní rostliny, vyrábíme, pozorujeme přírodu. Pracujeme na zahrádce a už jsme naseli první semínka venku na záhonu a ve třídě klíčíme řeřichu a čočku.


Učíme se o živé a neživé přírodě, přijela k nám do třídy návštěva z Dramedu, kdy jsme si mohli formou interaktivního improvizovaného divadelního představení vyzkoušet různé formy života, ztvárnit živou a neživou přírodu a různé proměny a vývojová stádia rostlin. Děti se aktivně zapojovaly a velmi si užily, že mohly být také herci. Děkujeme.


Ve škole máme zase Bodlinku! Ještě hodně odpočívá a spinká, ale brzy ji vypustíme do volné přírody.


Děkujeme Luise za krásný dar smyslového chodníčku. Každý den máme nyní skvělou masáž chodidel. Je to báječný relax a aktivace během dne. Přijďte se k nám také projít, jen doporučujeme!


Navštívili jsme botanickou zahradu a přenesli se do Asie, ochutnali jsme zauzený čaj, exotické ovoce, rozpoznávali čichem koření, vyzkoušeli netradiční hudební nástroje, pracovali se zenovou zahrádkou, smyslově poznávali svět orientu. Zaujala nás procházka japonskou zahradou a protože bylo krásné počasí, ani se nám nechtělo vracet zpátky do školy. Tak třeba zase příště prozkoumáme další kouty zahrady.




Prožili jsme čtenářský týden. Bylo to skvělé. Děti si donesly vlastní oblíbené knížky a samy nebo s dopomocí nám kousek přečetly. Četli učitelé, starší děti mladším dětem, děti sobě navzájem, přišel i pan spisovatel a představil svou pohádkovou knížku, takže jsme zažili poutavé autorské čtení. Doporučujeme Pohádky z chlupaté deky - Aleš Hejna. Četli jsme ve třídě, na chodbě, v Milíčovském lese. Knihy byly rozmanité. Dobrodružné, pohádkové, komiksy, encyklopedie. Četli jsme i v angličtině a kousek v ruštině. Každou knihu jsme si velmi užili. Taky půjdeme do knihovny. Jsou z nás již malí šikovní čtenáři.




V angličtině se zabýváme tím, co je zdravé a nezdravé, rozšiřujeme slovní zásobu "jídlo". Děti se učí reagovat na pokyny a cvičí přitom jógu, říkají jak se cítí, jak se jim daří.


Pro zopakování jedno video:



Na delší čas jsme se rozloučili s Josefínkou, bude 3 měsíce v Americe, občas si budeme společně volat. Jsme moc zvědaví co nového zažije a přejeme jí, aby si cestování užila a budeme se na ni těšit zase v září.

bottom of page