top of page
  • Obrázek autoraŠlechtislava Van Řapek

BřeZen


Zdravím vás milý čtenáři

snad vzbudí úsměv na tváři

zpráva o chodu družiny,

kde děti jsou jak pružiny,

kde každý vřele vítán je,

každý kdo se rád zasměje.

A abychom byli přesní i ten kdo se rád zasní.


Mandalový stav


Mno, kdo se těšil na víc poezie, bude nyní zklamán. Ale víte jak…zklamání patří k životu a my jsme si jistí, že to nějak zvládnete...



...protože vás čeká mimořádný posluchačský zážitek!



Diktafonová smršť


Račte se zaposlouchat do ankety, které se zúčastnili lidé napříč celou školou. Děti i učitelé. Důvodem průzkumu veřejného mínění byl stávající vzhled školní zahrady.


I když má bahniště na zahradě poměrně objemnou fanouškovskou základnu, objevuje se názor, že by bláto nemuselo být úplně všude. A tak jsem se rozhodli zjistit, jestli se v někom ze školy neklube nějaký dobrý nápad, jak zahradu zvelebit.


Za průzkum děkujeme holkám ze 3. a 4. třídy.




Nelze si nevšimnout, že se v odpovědí dětí hodně zmiňuje, že jim chybí čisté prostředí. K tomu dodáváme, že se můžete zúčastnit úklidů, které na zahradě probíhají v 16:00. Taky si můžete v rámci projektů postavit lavičku. (mrk mrk)

Ještě, než jsme vůbec stačili publikovat tento článek, pár rodičů se chopilo iniciativy a zakoupilo do družiny různé vybavení. Za novou fotbalovou branku, soupravu míčů a instalatérské trubky děkujeme a posíláme srdíčka.


Proč potřebují děti instalatérské trubky?

To se dozvíte v dubnovém článku. :)


Židličkovaná

Neznáme asi nikoho, kdo by neznal aktivitu jménem Žiličkovaná, ale kdyby byl někdo přece jen zmatený našel, vězte, že se jedná se o takový taneční battle s příslušenstvím. Vaším úkolem je protrsat se k vítězství. Když hraje hudba, trsáte kolem židlí, kterých je vždy méně než hráčů. Když se hudba zastaví, musíte umístit své ctěné pozadí na židli. Kdo si nesedá dost rychle, má smůlu. U nás se hraní sešlo s úspěchem, do jisté míry i kvůli tomu, že si děti mohly zkusit jak hrát samotnou hru, tak vybírat muziku.





Několikrát jsme hráli Kufr.



Ano, při přepisování slovíček se občas objeví zádrhel. Schválně, jak byste vysvětlili slovo sušena?



Buskovací okénko:


Inspirujte se. Vemte klobouk a pojďte nás oblažit libými tóny. Muzicírování se rozhodně nebráníme.





Na návštěvě v lese




Na úpátí pískovcové hory bydlí skřítek Ryk. Nežije zde sám, společnost mu dělají dva myší kamarádi. Navštěvujeme ho teď často. Snad Mariánka s Bohouškem nežárlí.

Více o Rykovi si můžete počíst na této adrese: https://www.skritekproradost.cz/skritek-ryk-2/


Dny jsou teplejší a teplejší, takže mnohdy můžeme i odložit bundy a lítat jen v mikinách.




Vícero krásných dnů a příjemné dubnové dny přeje váš


Družitým :)



bottom of page