top of page
  • danielaruzickova6

Bez práce nejsou koláče





ITB

O ITB jsme si dodělávali plakáty o zvířatech. Nedělali jsme badatelskou otázku. O dni venku jsme uklízeli celou školu. Bavilo nás to. Uklízeli jsme chodby, zahradu, schody, altán, koupelny, šatny, hlavní vchod. Byla to celkem zábava. Uklízeli jsme schody a začali si u toho zpívat Tři oříšky pro Popelku. :)


Český jazyk

O češtině jsme psali v písance písmenko R. Měli tam v písance chybu, psali, že boršč je hustá omáčka, ale je to polévka. Asi se jim to nerýmovalo. Psali jsme větu a určovali jsme slovní druhy. Vybarvovali jsme si 5 posledních slovních druhů.


Matematika

O matice jsme krokovali a zapisovali počet. U autobusů jsme rozlišovali modře a červeně muže a ženy podle toho, jak nastupovali do autobusu. Dělali jsme geoboardy. Vytvářeli jsme 5 trojúhelníků a 5 čtverců. Taky ostatní museli udělat naše obrázky.


Anglický jazyk

O angličtině jsme měli dvě skupinky a řekli jsme si, co umí zvířátka a říkali jsme Can you fly? A když měl někdo ptáčka, tak se zvedl. Vylosovali jsme si kartičky s obrázky a pak jsme dostali list, kam jsme měli doplnit slova do písničky. Zpívali jsme písničku o zvířátkách.


Projekty + ART

O projektech jsme dělali velký dřevěný domeček pro celou třídu. Dodělali jsme sekeru. O ARTu jsme se naučili novou písničku pro polské děti- naši českou hymnu a zazpívali jsme jim ji. O výtvarném ARTu jsme malovali podle písničky.



Obědy + přestávky

O přestávce jsme hráli Among us. K obědu jsme měli knedlíky a maso a omáčku. Měli jsme zase českou jídelnu a teď hlasujeme, jakou budeme mít.



Připomínáme: V pondělí nejdeme do školy. Ve čtvrtek jdeme do knihovny, nezapomeňme si knížky. V pátek nás čeká Botanicus.







bottom of page