top of page
  • Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

7. týden v 1. třídě - Etapa Doprava vrcholí.

Téma "Doprava" vrcholí!


Vyrábíme velkou mapu města, kde jsou silnice, domy, značky, autíčka.... Děti pracovaly ve skupinách, každý měl na starosti svou část a skvěle se jim dařilo domlouvat se. Každý si vybral kousek a dohromady jsme zvládli mnoho.




Pilně počítáme, děti se zabývaly krokováním (na schodech, ve třídě, s figurkou). Naučily se matematické znaménko větší x menší x rovná se a hrály hry s krokodýli.

V češtině trénovaly písmenka, robotovaly, pracovaly s pomůckami, vyskládávaly různě dlouhá slova z pohyblivé abecedy, nebo z naší kaštanové abecedy. Byla to zábava.


Povídali jsme si o tom, že když nám není něco příjemné, musíme to umět říci hned. Trénovali jsme to na aktivitě "myčka aut", která je velmi kontaktní. Děti hned pojmenovávaly co je příjemné a co už ne. Většinou byla umytá a vyleštěná autíčka byla velmi spokojená. Jsme rádi, že máme ve třídě ohleduplné děti :-)




Velkým zážitkem pro nás byla návštěva dopravního hřiště na kole či koloběžce. Zjistili jsme, že v okolí naší školy jsou rovnou 2 dopravní hřiště kousek od sebe. Každé mělo své kouzlo. Jsme rádi, že jsme objevili taková prima místa. Doporučujeme, také tam s dětmi vyrazte, když budete mít cestu kolem.




V angličtině trénujeme geometrické tvary, propojujeme nové znalosti i s učivem předchozím. Vyzkoušeli jsme si diktát na geometrické tvary, hráli jsme bingo, pexeso, deskovou hru a karetní hru SNAP a také jsme zpívali! Angličtina je stále zábavou a děti se na lekce těší.

bottom of page