top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 14. 2. - 18. 2. 2022

Knížka povolání








Tento týden jsem se věnovali výrobě vlastní knížky, kam zapisujeme informace o povoláních, která nás zajímají. Začali jsme s těmi ve škole, o dni venku jsme se vydali i do okolí školy a ptali se milých lidí, které jsme potkali a byli ochotni nám o svém povolání vyprávět. Děti takto poznaly přes dvacet zajímavých povolání a svoji knížku si budou moci výrazně rozšířit.


Připomínáme: Ve čtvrtek nás čeká Masopust.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se psát nová písmenka e, l a i. Četli jsme také text o hudebních nástrojích a zaznamenávali jsme si nejdůležitější informace do žlutých sešitů. Při čtení jsme rozděleni do skupin podle toho, v jaké míře jsme schopni samostatně číst s porozuměním. Během Artu jsme hudební nástroje také rozdělili do základních skupin.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme se seznámili s nových matematickým prostředím Autobusy. Děti si vymýšlely vlastní strategie na řešení tohoto prostředí. Vzájemně se inspirovaly a s úlohami si nakonec poradily všichni. Také děti zvládly neposedná čísla vrátit do svých matematických domečků. Užili jsme si nejen spoustu počítání, ale také hodně zábavy.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


Tento týden jsme se naučili pomocí přídavných jmen popsat naše oblíbené domácí zvířátko. Zahráli jsme si na umělce a malovali obrázky pro ostatní děti, které slovíčka hádaly. K tématu povolání jsme se dostali také v angličtině a seznámili jsme se s různými profesemi v anglickém jazyce. Shlédli jsme díl Steve and Maggie:Jobs for Kids & Jobs Song from Steve and Maggie | English Stories for Kids


Projekty - Daniela a Kristýna


V projektech děti pokračovaly ve svých vlastních plánech. Děti přemýšlely a učily se formulovat odpověď na otázku, co se jim v tuto chvíli nelíbí, nevyhovuje a co chtějí svým projektem změnit. Někteří udělali průzkum po škole, jiní se poučili a vrhli se na projekt nový.


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme se vydali ven hledat přírodniny na výrobu masopustních hudebních nástrojů. Velký zájem děti měly o výrobu Vozembouchu, do jehož výroby se pustíme ve skupinkách hned v pondělí. Také jsme v rámci naší epochy Povolání chodili a ptali se lidí, jaká mají povolání. Děti se učily nejen evidovat si zjištěné informace, ale také trénovaly, jak správně komunikovat.


bottom of page