top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 27. 9. - 1. 10. 2021




Dokončili jsme naši knihu římských čísel


Za první měsíc ve škole jsme toho už hodně stihli. Známe naše tři hlavní pravidla: Nasloucháme si (očima, ušima, pusou), Respektujeme ostatní (STOP), Hlásíme se o slovo. Snažíme se je dodržovat, ale ještě si je občas potřebujeme připomínat. Sehráli jsme si scénky, jak to vypadá, když se tato tři pravidla dodržují a jak, když se nedodržují. Projevil se u nás značný dramatický talent a scénky nás bavily.


Dokončili jsme naši knihu římských čísel do XII. Prokázali jsme, že římská čísla poznáme, seřadíme i zakreslíme. Dalo nám to hodně práce se čísla naučit, proto jsme si knížku s radostí uložili do portfolia.


Připomínáme: Ve středu 6.10. v 16.30 se na Vás těšíme na třídní schůzce.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Máme novou pomůcku na robotí řeč. Děti mají obrázky, které zvedají, pokud slyší vyhláskované slovo. Budou se nám hodit i při psaní a čtení, tak jsme si ji dali do boxíku a hlídáme si, abychom žádné obrázky nepoztráceli. Stále trénujeme správný posed u kreslení a úchop tužky při cvičeních zaměřených na uvolnění ruky. Už umíme obloučky a snažíme se, abychom tvary napodobili co nejpřesněji.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme počítali ve dvojicích, dávali do trychtýře fazolky a sesypávali jsme je do mističky. Vždy jsme nejdříve zkusili odhadnout, kolik tam bude dohromady fazolek a pak jsme se podívali a ověřili si to. Cvičení v učebnici nám pak šlo snadněji.


Projekty - Daniela a Kristýna


V projektech jsme dokončili naši bosostezku. Využili jsme římská čísla, společně jsme vytvořili jejich řadu, zalaminovali je a dali na plot na školní zahradě. Tady náš výstup může každý vidět a my z něj máme radost. Projekt je tedy hotový a už se těšíme na další.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V hodinách angličtiny jsme se naučili počítat od 1 do 6. Také umíme zpívat novou písničku Count to six song. Hráli jsme hru Simon says a trénovali tak základní pokyny v angličtině.


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme se vydali do Kunratického lesa. Použili jsme další dopravní prostředek - metro. V lese jsme sbírali zajímavé listy a vybarvili jsme pracovní list podle toho, co všechno jsme v lese viděli nebo slyšeli. Listy jsme dali do knihy jménem Herbář a čekáme, až se vylisují.


bottom of page