top of page
  • danielaruzickova6

Zpráva z výuky 1. třídy 3. - 7. 1. 2022

Tři králové

















Tento týden jsme se naučili novou metodu Myšlenkovou mapu. Děti si vytvářely mapy s tématem Vánoce, kde napsaly nebo nakreslily, co všechno zažily. Také si pomocí fotek utřídily, jaké dodržují tradice. Myšlenková mapa nám posloužila i při zjišťování, co všechno víme o třech králích. Věnovali jsme se kalendáři, ročním obdobím novému roku i hodinám. Děti si zapsaly do společného kalendáře, kdy mají narozeniny a co nás v novém roce 2022 čeká. Každou přestávku děti tráví se zvonečky, které jsme dostali pod třídním stromečkem. Je to velmi hezká skupinová i samostatná zábava, při které děti čtou písmenka, orientují se v zápisech, hrají na nástroj a ještě zpívají.


Připomínáme: V pátek 14.1. 2022 jdeme do knihovny.


Český jazyk - Daniela a Kristýna


Naučili jsme se číst a psát další písmenka H, S, CH, Š. Dle semaforu jsme se rozdělili do tří skupinek podle toho, jak se cítíme ve čtení a četli jsme texty různých úrovní a pak jsme si sdíleli, co jsme se dozvěděli zajímavého.


Matematika - Daniela a Šárka


V matematice jsme se naučili pravidla hry Sova, věnovali jsme pozornost práci s počítadly a také jsme ve dvojicích zkoušeli krokovat a výpočty zapisovat pomocí šipek. Vyzkoušeli jsme si i svoji orientaci v tabulce.


Projekty - Daniela a Kristýna


Projektem tohoto týdne byla oslava Tří králů. Naučili jsme se zazpívat i zahrát na zvonečky a boomwhackery My tři králové jdeme k vám. Zjistili jsme si, co přinesli králové Ježíškovi i proč se píše na trámy K M B 2022. I my jsme takové lístky napsali a obešli jsme školu, zazpívali koledu a nalepili na dveře.


Anglický jazyk - Kristýna a Drahomíra


V angličtině jsme se tento týden začali nové téma Rodina. Vyrobili jsme si nové kartičky se slovíčky. Naučili jsme se novou písničku Family Members Song. Kdo by si ji chtěl zazpívat, může na odkazu níže.


Den venku - Daniela a Kristýna


V pátek jsme vyrazili do muzea, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o tom, jak se žilo dříve, jaké se držely tradice, co nosili na sobě, kam si ukládali své cennosti, co měli i co neměli. My jsme zase paní průvodkyni zazpívali My tři králové jdeme k vám a za odměnu jsme jí vysvětlili, co znamená K M B 2022.



bottom of page