top of page
  • Obrázek autoraJiřina Sára Ohrazdova

Lidské tělo

Po prázdninách jsme odpočinutí a nastartovaní do další společné práce. Začali jsme se zabývat novou epochou lidské tělo. Děti si vyzkoušely aktivity prožitkové, kdy zapojily tělo, řeč a mysl, cvičily jógu, kreslily, co o lidském těle již ví, vyprávěly si příběhy. Kladly si otázky, co by se o lidském těle chtěly dozvědět a pak pracovaly ve skupinách a zpracovávaly jednotlivé soustavy lidského těla. Všem skupinám se dařilo se spolu domluvit, téma dokončit a odprezentovat ostatním. Nyní máme již krásnou výzdobu ve třídě.




V matematice jsme procvičovali geometrii, pracovali s dřívky. Také jsme si vysvětlili hady a sčítali a odčítali. V češtině píšeme do písanky, začínáme se více věnovat i malým tiskacím písmenům. Samozřejmě čteme knihu Pipi dlouhá punčocha, což je veliká legrace.


V angličtině jsme si nakreslili svou příšeru, obličej monstra :-)


A taky máme nové lupenitky, snad se jim u nás bude více dařit než těm předchozím.


Ve výtvarné výchově jsme se potkali s dětmi z druhé třídy a společně jsme si namalovali masopustový průvod. Měli jsme velikou radost, že fungovala i mezitřídní spolupráce, děti se dokázaly domluvit a společně nakreslily krásné obrázky, které si můžete prohlédnout na chodbě.





A nakonec - samozřejmě si užíváme bruslení. :-)





bottom of page